Integruota geografijos-istorijos pamoka-išvyka į Kėdainius

     „Koks jausmas būti 50 °C karštyje? Ar ūkininkavimas persikels į kosmosą? Klaipėda po vandeniu — niūri prognozė ar neišvengiama ateitis?“ – į šiuos ir panašius klausimus atsako vienintelis Baltijos šalyse mobilus Klimato muziejus. Įrengtas keturiuose spalvinguose jūriniuose konteineriuose, muziejus keliauja per 16 Lietuvos miestų.
    Ilgai laukėme, kol šis muziejus ,,priartės‘‘ prie mūsų. Kėdainiai buvo artimiausias taškas, todėl birželio 8 d. Pandėlio gimnazijos dešimtokai išsiruošė į išvyką.
Po interaktyvios ekskursijos, kurioje kiekvienas galėjo suprasti klimato kaitą, mokiniai susimąstė: frazė, jog mes neturime planetos B, tapo beveik realia.
    Kadangi išvyka buvo integruota su istorija, susipažinome ir su Kėdainiais. Mokiniams labai patiko. Miestą jie apibūdino kaip visiškai ,,kitokį“ ir žadėjo dar čia sugrįžti.
Ekskursijos pabaigoje aplankėme vietą, kurią mokiniai buvo matę tik vadovėlyje. Tai Lietuvos centas. Nors vienas žmogus mums pasakė, kad tai tik akmuo- mokiniai ir jų mokytoja buvo labai patenkinti.
Grįždami namo, padarėme išvadą: pirmiausiai pažinkime savo kraštą, pažinkime ne tik Vilnių ar Kauną, pažinkime begalę miestų ir miestelių, kuriuose niekada nesilankėme.
                                                                                           Geografijos mokytoja Diana Deksnienė

spacer