Gyvoji istorijos pamoka

   Spalio 19 d. gimnazijos ateitininkai pakvietė savo bendraminčius, Panevėžio krašto ateitininkus, į gyvąją istorijos pamoką Obelių Laisvės kovų istorijos muziejuje. Pamoka buvo skirta poetei, laisvės kovotojai Dianai Glemžaitei-Bulovienei (1926-1949) ir kartu žuvusiems Algimanto apygardos Kunigaikščio Margirio rinktinės Gedimino kuopos partizanams, vadovaujamiems Juozo Bulovo-Ikso (1922-1949), atminti.
   Istorikui Valiui Kazlauskui talkino pandėliečiai. Būrys ateitininkų susipažino su tragiška Algimanto apygardos Kunigaikščio Margio rinktinės Gedimino kuopos partizanų istorija. Pandėliečiai inscenizavo partizanų gyvenimą bunkeryje, skaitė partizanės Dianos Glemžaitės eilėraščius, dainavo pagal jos eiles. Poetė kurį laiką yra gyvenusi ir Pandėlyje, baigė Pandėlio pradinę mokyklą.
Ateitininkai ne tik pabuvojo muziejuje ir bunkeryje, bet ir aplankė Obelių bažnyčią, nuvyko prie Ilgio ežero, Marijos apsireiškimo vietos. Juk partizanai laisvės kovose dažniausiai sėmėsi stiprybės iš tikėjimo Dievu.
                                                                                   Šv. Onos kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer