Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“

     Spalio 14-20 d. visoje Lietuvoje švenčiamos vokiečių kalbos dienos ,,Ö kaip vokiškai?“ Projektą inicijavo Vokietijos ambasada Lietuvoje, Gėtės institutas. Mūsų gimnazija taip pat prisijungė prie šios iniciatyvos.
Spalio 18 d. gimnazijoje vyko renginys ,,Virtuali kelionė po Vokietiją“. Jame dalyvavo penktokai. Renginio metu mokiniai susipažino su Vokietijos kultūra, papročiais, kalba. Taip pat penktokai žiūrėjo filmus, išmoko vokiškų dainelių, klausėsi „Skamp“ grupės sukurto himno, skirto šiam projektui. Mokiniai dalyvavo ir viktorinoje. Po renginio visi buvo apdovanoti Gėtės instituto įsteigtais prizais.
Vokiečių kalbos dienoms paminėti gimnazijos bibliotekoje veikia parodėlė „Vokiečių literatūros klodai“. Su ja jau susipažino ketvirtokai ir prailgintos grupės mokiniai. Mokytoja Irena Putkienė mokiniams papasakojo apie Brėmeno miestą – šiame mieste gyvena mokytojos vaikai. Visi susidomėję klausėsi apie laisvalaikio praleidimo Vokietijoje galimybes, didelį dėmesį mažiems vaikams.
Kviečiame aplankyti bibliotekos parodą, susipažinti su vokiečių literatūros lobiais, o gal ir išsirinkti knygą rudens atostogoms.
Vokiečių kalbos mokytoja Gražina Guzikauskienė, bibliotekininkė Regina Baltušienė

spacer