Ketvirtasis Erasmus + KA2 projekto “Finansinių ir verslumo įgūdžių lavinimas ugdant aktyvų pilietį“(FESAC) partnerių susitikimas Makedonijoje

      2019 m. spalio 17 – 19 d. vyko šešių šalių projekto dalyvių susitikimas SOEPTU „Kuzman Josifoski – Pitu“ mokykloje, Prilep mieste, Makedonijoje. Šiame mobilume dalyvavo anglų kalbos mokytojos Diana Šaltienė ir Kristina Ruzienė, matematikos mokytoja Nijolė Leišienė ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Kavoliūnienė.
    Vizito metu visų šalių mokytojų delegacijos lankėsi šiaurės Makedonijos nacionaliniame banke Skopje mieste. Išgirdome vertingos informacijos apie edukacines programas, vykdomas mokinių grupėms banke, klausėmės paskaitos apie tai, kaip banko darbuotojos vykdo finansinį lavinimą, kokius metodus naudoja aiškindamos finansinius terminus. Apžiūrėjome banke įsteigtą Makedonijos pinigų muziejų, kuriame sužinojome apie Makedonijos piniginį vienetą dinarą. Projekto dalyviai turėjo galimybę dalyvauti finansinės patarėjos paskaitoje, kuri pristatė skirtingus įrankius ir produktus, reikalingus investuojant pinigus į verslą. Projekto Erasmus+ grupė taip pat lankėsi savivaldybėje, susitiko su rajono meru, kuris papasakojo apie Prilep miestą. Darbiniame pasitarime kiekvienos šalies koordinatoriai pristatė savo parengtus darbus, mokytojų tarptautinė grupė aptarė vertinimo testus ir jų rezultatus bei susitarė dėl tolimesnių veiklų kitam susitikimui Italijoje.
    Šio vizito metu mokytojai buvo supažindinti ir su vertingu kultūriniu bei istoriniu Makedonijos paveldu. Vykome į ekskursiją po kanjoną „Matka“. Aplankėme pasakiško grožio miestą Ohridą, jame esantį Šventojo Naum vienuolyną, senovės amfiteatrą, Samoilio tvirtovę ir kitus istorinius objektus. Atsisveikinimo šventėje klausėmės tradicinių dainų, ragavome nacionalinių patiekalų ir mokėmės tradicinių šokių žingsnelių.
                                                                             Projekto koordinatorė Diana Šaltienė

Makedonija
spacer