IIIag klasės pažintinė ekskursija po Dzūkiją

       Spalio 10-11 d. IIIag klasės mokiniai keliavo po Dzūkijos kraštą. Pirmąją ekskursijos dieną vienuoliktokai aplankė Marcinkonių seniūnijoje esančią Ūlos akį, Marcinkonių lankytojų centrą, kur klausėsi gido pasakojimo apie Čepkelių rezervatą, o vėliau ir jį aplankė.         Tą pačią dieną gimnazistai pabuvojo ir Merkinės piramidėje, susipažino su Druskininkais, grožėjosi grojančiu fontanu, pramogavo vandens parke.
          Antroji diena buvo ne mažiau smagi ir turininga. Pirmiausia mokiniai aplankė Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčią, Merkinės piliakalnį bei apžvalgos bokštą, iš kurio matyti Nemuno ir Merkio santaka. Dzūkijos nacionalinio parko lankytojų centre vienuoliktokai susipažino su šio krašto istorija ir jos ypatumais. Vėliau ekskursijos dalyviai aplankė Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinį muziejų Subartonių kaime. Čia gimnazistai įdėmiai klausėsi gidės pasakojimo apie rašytojo kūrybą ir gyvenimą, aplankė rašytojo ir jo šeimos kapą.
            Pakeliui į namus vienuoliktokai užsuko į Punios (Margirio) piliakalnį bei Birštono miestą. Taigi ši pažintinė ekskursija po Dzūkijos kraštą vienuoliktokams buvo nepaprastai smagi, įdomi, turininga.

                                                                                                         Donata K., IIIag klasės mokinė

spacer