Tarptautinis ,,eTwinning“ projektas ,,Aš esu laimingas mokykloje“

    Pandėlio gimnazijos 10 klasės mokiniai nuo spalio mėnesio dalyvavo tarptautiniame „eTwinning“ projekte „Aš esu laimingas mokykloje“. Dalyvavimas „eTwinning“ projektuose skatina bendrauti, bendradarbiauti, išbandyti įvairius IKT įrankius, lavinti tarptautinius bendradarbiavimo įgūdžius, plėsti kultūrines žinias ir diskutuoti įvairiomis, svarbiomis mokiniui temomis.
     2024 metų ,,eTwinning“ tema – ,,Gerovė mokykloje“, todėl mokytojai ir mokiniai iš 31 šalies susijungė aptarti, diskutuoti, tirti situaciją ir išsakyti savo nuomonę, ar mokiniai laimingi mokykloje. Šiuo projektu siekiama susipažinti su Europos mokyklų veikla, suteikti galimybę keistis informacija apie požiūrį į mokymąsi bei mokinių gerovę ir psichologinę sveikatą.
    Spalio mėnuo buvo skirtas susipažinti su projekto partneriais, planuoti veiklas, pasiskirstyti atsakomybėmis, generuoti idėjas, prisistatyti. Lapkričio, gruodžio mėnesiais vyko mokinių ir mokytojų apklausos. Sausį mokiniai įsitraukė į kūrybines veiklas: kūrė projekto logotipą, plakatus, balsavo už geriausią darbą. Vasaris buvo skirtas saugesnio interneto veikloms: mokiniai klausė paskaitų, diskutavo, pasikartojo saugesnio interneto taisykles, kūrė plakatus. Kovo mėnesį, naudodamiesi įvairiomis IT programomis, vaikai kūrė žodžių debesis, akrostichus. Vykdant veiklas, vyko glaudus bendravimas bei bendradarbiavimas.
Projektas parodė, kad jei mokinys nori mokytis, mokykloje jis jaučiasi patenkintas. Bet svajonių ir norų visada yra. Savo pageidavimus ir tai, kaip įsivaizduoja svajonių mokyklą, mokiniai užrašė galutiniame projekto produkte – elektroninėje knygoje.
    Paskutinio susitikimo metu partneriai pasidalino savo mintimis apie projekto veiklas, pasidžiaugė, kad išmoko naudotis naujomis IT programomis, praplėtė savo kultūrinį akiratį bei lavino bendrąsias kompetencijas.
                                                                                                                                               Mokytoja Larisa Tichonova

spacer