Naktis „Tu didvyrių žemė!“

    Tradiciškai šaulių ir ateitininkų organizacijų nariai vasario 15 dieną organizavo nakties mokykloje renginį „Tu didvyrių žemė!“, skirtą Vasario 16-ajai. Renginiui mokiniai pagamino trispalvių paukštelių, verpsčių, vėliavėlių, ateitininkiškos atributikos, kuriais vasario 15 d. rytą buvo papuoštas mokyklos fasadas.
Baigiantis pamokoms, mokiniai nuvyko į Kuodiškių kaimą pagerbti Vasario 16-osios signatarą Vladą Mironą. Šauliai ir ateitininkai prisiminė signataro biografiją ir indėlį į Lietuvos nepriklausomybę. Prie signatarui skirto akmens jie uždegė atminimo žvakutę, papuošė trispalve simbolika, sugiedojo Lietuvos himną. Vėliau visi vyko į Sičiūnus ir Kazliškį pagerbti LLKS signatarą Vytautą Gužą-Kardą.
Vėliau šauliai ir ateitininkai dalyvavo Šv. Mišiose už Lietuvą, kurias aukojo Pandėlio klebonas kun. Albertas Kasperavičius. Paskui A. Smetonos šaulių 5-osios rinktinės štabo darbuotojai vedė pirmosios pagalbos mokymus, kurie visiems buvo labai naudingi ir informatyvūs.
Atvykus Biržų jauniesiems šauliams, vyko viktorinos. Rokiškio jaunimo centro mobili grupė vedė viktoriną „Taip ir Ne“, kurios laimėtojai pelnė diplomus ir „Čiki pica, kebabai, sušiai“ prizus. Viktoriną „Lietuva – tai aš, Lietuva – tai mes“ vedė ateitininkų globėja E. Glemžienė. Nugalėtojams prizus – kalendorius, skyrė Šaulių sąjunga.
Pasistiprinę kareiviškais daviniais, organizacijų nariai žygiavo prie mini Gedimino pilies, kurią papuošė trispalve simbolika, pagerbė parke žuvusio partizano Jazmino kapą, aplankė paminklą žuvusiems partizanams prie Pandėlio malūno.
Sugrįžę į gimnaziją, Šaulių sąjungos istoriją ir veiklą pristatė mokytojos R. Žėkienės paruoštos šaulės Estela M. ir Aja T.. Mokiniai, geriausiai atsakę į klausimus apie šaulių sąjungą, pelnė saldžiuosius prizus. Vėliau tie, kurie norėjo, žiūrėjo filmą apie partizanę, poetę Dianą Glemžaitę „Kai baltas Vytis pakils“.
Švęsdami Lietuvos gimtadienį, Biržų šaulių vadės I. Arlikevičienės padedami, organizacijų nariai su biržiečių pagamintais trispalviais drugeliais rankose dainavo „Su gimimo diena“, šoko ir linksminosi, džiaugėsi bendryste.
                                                                                                                          Rima Žėkienė, Eglė Glemžienė

spacer