Pirmokų pažintis su egzotiškais augintiniais

       1 klasės mokiniai pasaulio pažinimo pamokų metu kalbėjosi apie savo augintinius. Norėdami supažindinti klasės draugus ir mokytoją su savo naminiais gyvūnėliais, jie kūrė plakatus apie savo augintinius: jame papasakojo, ką jų gyvūnėliai mėgsta veikti, ką ėda, kur mėgsta miegoti, kuo vardu, kaip jie atsirado namuose.
     Mokiniai padarė išvadą, kad beveik visi augina tradicinius augintinius – kačiukus ir šuniukus.
Laboratorijos pamoka „Mano augintinis” vyko antrokų klasėje, kur mokytoja Irena Veikšrienė supažindino pirmokus su egzotiniais gyvūnais: gyvalazdėmis, kurias jau antri metai kartu su savo auklėtiniais augina.
Vaizdingas ir labai įdomus mokytojos pasakojimas, egzotinių gyvūnų stebėjimas bei praktinė veikla prikaustė pirmokėlių dėmesį. Mokiniai sužinojo, kaip reikia prižiūrėti gyvalazdes, kuo jos minta, kaip dauginasi, ko reikia, jei sumanytų jas auginti namuose. Jie atidžiai stebėjo šiuos neįprastus augintinius, skaičiavo, kiek turi kojų, kas nutinka, kai jos apipurškiamos vandeniu. Ne visi pirmokėliai jas išdrįso paimti ant rankų. Emocijų tikrai netrūko!
Rūpinimasis augintiniais vaikams padeda ugdytis atsakomybę, pareigos jausmą, o svarbiausia suteikia džiaugsmo.
     Mokytoja kvietė dar užsukti į klasę ir stebėti šių neįprastų egzotinių augintinių gyvenimą. Pirmokai pažadėjo, kad pavasarį ant palangės užaugins salotų ir javų daigelių, kuriais „vaišins” naujuosius draugus. Ačiū mokytojai Irenai V. už puikią edukacinę pamokėlę.
                                                                                                                1 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer