RUVI BŪNO premijos įteikimas

     2022 m. rugsėjo 20 dieną Rokiškyje tradiciškai įteikiama Ruvino Būno, eilinio kario savanorio, premija, kuri skiriama už Nepriklausomos Lietuvos tautinių mažumų istorijos ir kultūros paveldo tyrinėjimus, jų sklaidą visuomenėje. Šiais metais Ruvino Būno premija už Lietuvos žydų istorijos, paveldo bei atminties įamžinimą skirta Kęstučiui Pikūnui, knygos ,,Passport Litvakai“ sudarytojui ir dailininkui.
    Rugsėjo 20 d. prie Pandėlio seniūnijos įvyko informacinio stendo Pandėlio žydams atminti atidengimas. Prie šio stendo daug prisidėjo ir Pandėlio gimnazijos muziejuje sukaupta medžiaga apie žydus, ir įgyvendinami projektai.
Ceremonijoje dalyvavo organizacijos „Prisimenant Litvakus, Inc“ viceprezidentas Philip SHapiro su žmona Aldona, Rokiškio rajono savivaldybės vicemeras Tadas Barauskas, Rokiškio krašto muziejaus atstovai, Pandėlio seniūnas, gimnazijos mokytojai ir mokiniai, miestelio bendruomenė.
  Renginyje skambėjo mokytojos V. Karaliūnienės mokinių parengta meninė kompozicija ,,Širdy nepasakytą žodį aš nešu…“ pagal Matildos Olkinaitės ir Vytauto Mačernio poeziją. Organizacijos viceprezidentas Philip Shapiro pasakojo apie jo atstovaujamos organizacijos ištakas ir Pandėlyje gyvenusias žydų šeimas, padėkojo visiems, prisidėjusiems prie žydų atminimo įamžinimo.
Mokytojai V. Karaliūnienei ir Pandėlio gimnazijai įteiktos paskatinamosios premijos už aktyvią edukacinę ir kraštotyrinę veiklą puoselėjant Pandėlio krašto žydų kultūros paveldą.
                                                                                                    Gimnazijos direktorė J. Kavoliūnienė

spacer