Egzotiški augintiniai

    Pirmokai savo klasėje augina vietnamietiškas gyvalazdes. Jos panašios į šakeles, tarp kurių gyvena ir puikiai slepiasi. Vietnamietiškos gyvalazdės yra žoliaėdis vabzdys, kuris užauga iki 12 cm.. Šią svajonę įgyvendinti padėjo Akvilės tėveliai.
    Gyvalazdės saugiai įsikūrė naujame terariume, kurį patys pirmokai išvalė ir paruošė naudojimui. Pirmiausia reikėjo iškloti durpėmis pagrindą. Pirmokams buvo įdomu stebėti, kaip brinko mažos durpių plytelės.
    Po to mokyklos kieme mokinukai ieškojo tinkamų medžių šakelių ir perkėlė gyvalazdes į naujuosius namus. Vietnamietiškų gyvalazdžių auginimas ir priežiūra visai nesudėtinga. Mokiniai ne tik stebi jų gyvenimą, bet ir kasdien maitina, drėkina vandeniu. Ypač smagu stebėti, kai sočios gyvalazdės ima šokti, linguoti.
    Vietnamietiškos gyvalazdės maitinasi ąžuolo, mėtų, melisos ir kai kurių kitų augalų lapais, taip pat mėgsta daigintus javus. Kad visada gyvalazdės turėtų šviežaus maisto, pirmokai ant palangės jau pasodino salotų daigelius, vėliau daigins javus ir stebės, koks maistas mėgstamiausias, kur geriausiai auga daigeliai. Eksperimentuosime nuo pirmos klasės.
                                                                                            1 klasės mokytoja Irena Veikšrienė

 

spacer