Trečiokų ekskursija į Panevėžį

     Birželio 15 dieną trečiokai vyko į Panevėžį, kur dalyvavo keramikos edukacinėje programoje „Kai molis žodžiais prabyla“ . Edukacijos vadovė D. Svilienė apžvelgė keramikos raidą, supažindino mokinius su molio savybėmis, jo rūšimis. Trečiokai iš raudono, juodo, balto molio kočiojo „virveles“, kurias sulipdę pagamino pačias originaliausias pieštukines. Skambanti rami muzika, žvakių liepsnelės ir mokytojos patarimai skatino vaikų kūrybiškumą. Pažymėję darbelius savo inicialais, paliko džiūti ir išdegti specialioje krosnyje. Išbaigtus darbus būsimieji ketvirtokai pamatys rugsėjį.
      Tada geltonas autobusiukas pasuko kino teatro „Forum Cinemas“ link. Čia trečiokai žiūrėjo fantastinį filmą „Rėja ir paskutinis drakonas“. Jie kartu su ryžtingai nusiteikusia Rėja ir jos draugais leidosi į kvapą gniaužiančią nuotykių ir mirtinų pavojų kelionę, kad išgelbėtų žmoniją nuo blogio.
Filmo aptarimas sutrumpino kelionę prie Kupiškio marių. Vasaros saulė ir maloni šiluma kvietė mokinius pasimaudyti ar pabraidyti marių pakrantėmis, o esantys treniruokliai viliojo išbandyti jėgą, greitį, vikrumą.
     Kelionę vainikavo šventinės vaišės ir gimtuvininkių Aistės D. ir Augustės D. sveikinimas. Mergaitės šventė 10 – uosius gimtadienius.
     Trečiokai gausiais ir džiaugsmingais plojimais patvirtino, kad atsisveikinimas su šiais mokslo metais visiems paliko neišdildomą įspūdį.

                                                                   3 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer