Finalinis projekto ,,100 idėjų Lietuvai“ renginys LR Seime

     Gruodžio 12 dieną mūsų gimnazijos mokiniai Viltė, Gabija, Romas, Augustas, Mindaugas, Klaudijus, Matas ir mokytoja Ala Krasauskienė vyko į baigiamąjį projekto renginį ,,Būk pilietiškas ir aktyvus – 100 idėjų Lietuvai“ LR Seime. Į finalinį renginį buvo pakviesti 100 projekto dalyvių iš visos Lietuvos (pirmajame etape dalyvavo 1600 dalyvių). Sveikinimo žodžius tarė Seimo nariai Ingrida Šimonytė, Jonas Liesis, Aušra Maldeikienė. Renginio globėjas Seimo narys Mantas Adomėnas linkėjo mokiniams tapti tuo, kuo patys nori, įgyvendinti savo tikslus. Po sveikinimo kalbų buvo pristatytas sukurtas filmas ,,100 idėjų Lietuvai“, kuriame filmavosi ir mūsų gimnazijos mokiniai Veronika, Silvija, Kajus, Salvijus ir Mantė. Vėliau visi mokiniai buvo suskirstyti į 4 komitetus: Valstybės valdymo ir savivaldybių, Švietimo ir mokslo, Aplinkos apsaugos ir sveikatos, Kultūros. Tai buvo Seimo simuliacija, kurioje kiekvienas komitetas iš 100 idėjų sąrašo turėjo išsirinkti vieną savo komitetui tinkančią idėją ir ją pristatyti Seimui kaip įstatymo projektą. Komitetuose buvo diskutuojama, kaip tą idėją pristatyti, ar ji yra gera, aptarti argumentai už ir prieš. Po pietų pertraukos įvyko posėdis, kuriame komitetai pristatė savo projektus. Po kiekvieno pristatymo vyko klausimų sesija, pasisakymų už ir prieš sesija ir balsavimas už projektą. Mūsų gimnazijos mokinių: Viltės, Gabijos, Augusto ir Mato, kurie dirbo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete, pateiktas projektas buvo sėkmingai priimtas. Jaunimo inicijuojamų 100 pokyčių ir idėjų sąrašas bus įteiktas šalies vadovams.
    Ačiū mūsų gimnazijos jaunimui už puikias idėjas, už aktyvų dalyvavimą projekte. Ačiū mokytojoms Vaivai Kubilienei, Aušrai Viduolienei, Alai Krasauskienei už pagalbą įgyvendinant projektą.

Idėjų filmukas: https://www.youtube. com/watch?v=SSY4C_vzWeM& feature=youtu.be&fbclid= IwAR1VDZJ2z- 5lAEiO6suqh02wylYHTy1sNVMDDmqU GWaN2n9Nk2Lyar2SR1Q
                                                                                                   

                                                                                                Projekto koordinatorė Violeta Karaliūnienė

spacer