Ir įdomu, ir smagu!

      Gruodžio 12 dieną mes, Kazliškio skyriaus mokiniai ir mokytojos, vykome į Rokiškio krašto muziejų.
       Ten dalyvavome net trijose edukacinėse pamokėlėse. Pirmosios pamokėlės metu susipažinome su bitininkyste, senoviniu būdu liejome žvakes, jas puošėme, minėme mįsles. Visi dirbome išsijuosę, todėl mūsų žvakės buvo gražios ir kvepiančios medumi.
    Vėliau dalyvavome edukacinėje programoje „Paragaukim sūrio“. Per šį užsiėmimą sužinojome, kaip gaminami sūriai, pamatėme senovinių indų, paragavome net kelių rūšių sūrių, pasivaišinome kvapnia arbata, braškių uogiene.
      Pasivaišinę skubėjome į trečią pamokėlę, kur mūsų laukė teta Vilė, vilkas ir ožka su ožiukais. Štai ir žaidimų kambarys! Patogiai įsitaisę sėdmaišiuose klausėmės pasakos, padėjome dainuoti, kalbėti pagrindiniams pasakos veikėjams. Buvo linksma.
    Po spektakliuko žaidėme žaidimą „Porinis- neporinis“. Visi traukėme riešutus, juos skaičiavome. Tiesa, sekėsi ne visiems, tačiau teta Vilė apdovanojo visus mokinius riešutais.
      Po spektakliuko dar nubėgome prie eglutės, ji mums pasirodė įdomi, neįprasta. Mokytojos paaiškino, kad ši eglutė skirta mūsų krašto drožėjui Lionginui Šepkai atminti. Spėjome dar ir nusifotografuoti!
      Išvyka visiems patiko, daug sužinojome, daug pamatėme. Buvo smagu!

                                                                                                                                 4 kl. mokinė Mingailė Š

spacer