Europos kalbų diena

     Rugsėjo 24 dieną mokykloje buvo minima Europos kalbų diena. Šios dienos tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, kelti kalbų mokymosi motyvaciją, ugdyti pagarbą gimtajai kalbai bei visoms Europoje vartojamoms kalboms.


      Užsienio kalbų mokytojai vedė pamokas, kurių metu mokiniai sužinojo daug įdomios ir naudingos informacijos, kurią vėliau panaudojo viktorinoje. Integruota pamoka – viktorina
      ,,Pakeliaukime po Europos šalis“ vyko per 6 pamoką. 6, 8 ir Ig klasės mokiniai virtualiai keliavo po Angliją, Rusiją ir Vokietiją. Kelionės metu jie turėjo atsakyti į klausimus iš įvairių sričių. Klasių komandos atkakliai varžėsi ir demonstravo ne tik savo žinias apie įvairių šalių tradicinius patiekalus, muziką, lankytinas vietas, Europos šalis reprezentuojančius simbolius, bet ir turėjo galimybę pasitikrinti ir prisiminti tai, ko išmoko ir sužinojo per integruotas dalykų pamokas. Geriausiai pasirodė 6 klasės mokiniai. Komandos gavo padėkas.
     Taip pat buvo išleisti informaciniai stendai apie šios dienos paminėjimą Europoje, dar visą savaitę vyks integruotos pamokos, skirtos Europos kalbų dienai.

                                                                                                    Rusų kalbos mokytoja Larisa Tichonova

sdr

spacer