Viktorina „Ar žinai stebuklingą pasakų pasaulį?

   Prieš pat Velykų atostogas Pandėlio gimnazijos antrokai buvo maloniai nustebinti kvietimu dalyvauti viktorinoje, kurią organizavo Pandėlio miesto bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė. Daugelis antrokų labai mėgsta skaityti pasakas, todėl buvo smagu parungtyniauti, nukeliauti į stebuklų šalį, prisiminti ar susidraugauti su pasakų personažais. Juk pasakos ugdo teigiamas emocijas, moko atskirti gėrį nuo blogio.
Viktorinoje „Ar žinai stebuklingą pasakų pasaulį?“ galėjo dalyvauti, atsakinėti į klausimus ir pelnyti prizus visi mokiniai. Žaidimas vyko trimis turais. Čia vyko tikra kova. Mokiniai, laikydamiesi taisyklių ir susitarimų, pirmiausiai turėjo įveikti I ir II turo užduotis.
    Į superfinalą pateko Laurynas ir Austėja Ž. Jame reikėjo ne tik žinių apie pasakas, bet ir greitos orientacijos, net papildomų klausimų, kad būtų galima išsiaiškinti nugalėtoją. Superfinale, sėkmingai įveikusi visas užduotis, viktorinos nugalėtoja tapo žingeidi pasakų žinovė Austėja Ž.
Visi mokiniai už dalyvavimą viktorinoje ir įveiktus klausimus buvo apdovanoti prizais. Popietė prabėgo smagiai ir turiningai.
Dėkojame bibliotekininkei Virginijai Konstanblackienei už skatinimą skaityti pasakas.
                                                                                                                  2 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer