Lietuvių kalbos dienos mokykloje

      Lietuvių kalbos dienos – tai nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios vykstantys renginiai, skirti lietuvių kalbos sklaidai ir kalbos prestižui didinti. Gimnazijoje taip pat vyko Lietuvių kalbos dienos renginiai: konkursas ,,Raštingiausias bendruomenės narys“ ir etnografinė popietė ,,Kas gyvena tautosakos skrynioje?“
Gimnazijoje vasario pabaigoje buvo organizuotas jau tradiciniu tapęs konkursas ,,Raštingiausias bendruomenės narys“. Jame dalyvavo 5-8, I-IVg mokiniai bei bendruomenės nariai. Konkurso metu atskirose amžiaus grupėse buvo rašomas diktantas.
Kovo 7 dieną konkurso dalyviai rinkosi aptarti konkurso rezultatų. Konkurso organizatorės džiaugėsi, kad gerėja mokinių raštingumas, kad konkurse dalyvavusių suaugusių rezultatai ypač geri. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui taip pat sveikino konkurso dalyvius ir įteikė jiems diplomus.
5-6 klasių grupėje geriausiai diktantą parašė ir pirmąją vietą užėmė šeštokė Milita, antrąją – penktokė Faustėja, trečiąją – šeštokė Maya. 7-8 klasių grupėje geriausiai diktantą parašė aštuntokai Andrea ir Kernius, II-oji vieta skirta aštuntokei Austėjai, III-ioji – septintokėms Estelai ir Lėjai. I-IIg klasių grupėje pirmoji vieta teko IIg klasės mokiniui Benui, antroji – Ig klasės mokinei Erikai ir trečioji – Ig klasės mokinei Ugnei. III-IVg klasių grupėje diktantą be klaidų parašė IIIg klasės mokinė Ugnė, antroji vieta skirta abiturientui Armandui, trečioji – vienuoliktokei Evelinai. Mokyklos darbuotojų grupėje pirmoji vieta skirta Rimai Statkonienei ir Irutei Putkienei, antroji – fizinio ugdymo mokytojai Rimai Žėkienei, trečioji – matematikos ir informacinių technologijų mokytojai Virginijai Baltrukėnienei.
Sveikiname konkurso laureatus!
Kovo aštuntą dieną į mokyklos aktų salę rinkosi 5-8 klasių atstovai, kur vyko etnografinė popietė ,,Kas gyvena tautosakos skrynioje?“ Popietę vedė Ig klasės mokiniai Mingailė ir Simonas, komandas vertino IIIg klasės mokinės Vaigintė, Gabija, Evelina ir Viltė.
Popietės metu klasių komandos atliko įvairias užduotis: sakė greitakalbes, skaičiuotes, dėliojo pasakas, minė mįsles, pynė kasas, vaidino, spėjo, kokie paukščiai čiulba. Taip pat mokiniai turėjo įvardyti parodytus daiktus ir pasakyti, kam jie naudojami, pasakojo, kaip atsirado nurodyti vietovardžiai. Pertraukėlių metu mokiniai dainavo liaudies dainas, šoko.
Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė penktokų, antrąją – septintokų, trečiąją – aštuntokų komandos. Jiems buvo įteikti diplomai ir saldūs prizai.
                                                                             Lietuvių kalbos mokytojos Vida Baužienė ir Virginija Danienė

spacer