Signatarų pagerbimas Vasario 16-osios proga

    Vasario 16-ąją gimnazijos šauliai ir ateitininkai prisijungė prie Rokiškio kultūros centro ir partnerių organizuojamo mūsų krašto signatarų pagerbimo renginių.
   Pirmiausia visi vyko į Kuodiškio kaimą prisiminti ir pagerbti Lietuvos nepriklausomybės akto signataro, Ministro Pirmininko, kun. Vlado Mirono. Prie paminklinio akmens buvo padėtos gėlės ir atminimo žvakutės. Pandėlio kultūros centro vadybininkė Jūratė Bagužienė sveikinimo žodį tarti kvietė atvykusius svečius: muziejininkus, valdžios atstovus, seniūną, kleboną. Nuotoliu prisijungė ir kraštietė, istorikė Vilma Bukaitė, kuri parašė knygą apie signatarą Vladą Mironą. Ji akcentavo tikros bendrystės poreikį, kurio sunkiu metu siekė ir signataras.
Šauliai ir ateitininkai aplankė Panemunyje bibliotekininkės Elenos Baronienės parengtą ekspoziciją, skirtą signatarui Vladui Mironui. Mokiniai klausėsi pranešimo apie Nepriklausomybės Aktą, signatarus ir kraštietį Vladą Mironą, žiūrėjo vaizdo medžiagą.
    Vėliau visi vyko į Kazliškį prie paminklinio akmens Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 m. Vasario 16 d. deklaracijos signatarui Vytautui Gužui-Kardui. Čia buvo padėtos gėlės, uždegtos atminimo žvakutės. Sveikinimo žodį tarė Kazliškio seniūnė, kiti garbūs svečiai, skambėjo gražios dainos.
    Vėliau visi dalyvavo Šv. Mišiose, kurios vyko Pandėlio Švč. M. Marijos vardo bažnyčioje.
                                                                                                                                   Eglė Glemžienė ir Rima Žėkienė

spacer