Akcija ,,Lietuva skaito 2024“

Gegužės 7-ąją minime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos 120-ąsias metines. Lietuvos leidėjų ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos ta proga skelbė akciją ,,Lietuva skaito 2024“. Akcijos tikslas – sukelti skaitymo bangą visoje Lietuvoje ir lietuvių bendruomenėse skaitant kokį nors kūrinį bet kur. Vienintelė sąlyga – skaityti lietuvių kalba.
    Mūsų gimnazijos pradinukai aktyviai įjungė į šią akciją ir skyrė laiko skaitymui.
Pirmokai po diskusijos apie lietuvių kalbą ir knygas patys iš klasės bibliotekėlės pasirinko jiems patikusią knygelę ir ją skaitė patogiai įsitaisę renginių salėje.
Antrokai lankėsi Pandėlio miesto bibliotekoje. Juos bibliotekininkė Virginija trumpai supažindino su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Vaikai minė mįsles apie knygas, gamino knygiukus, juos pristatinėjo. Pertraukų metu skaitė iš namų atsineštas knygutes.
Trečiokai tą dieną taip pat į mokyklą atskubėjo nešini jau skaitomomis knygomis ir visas pertraukas praleido jas skaitydami bet kuriame, jiems patogiame mokyklos, klasės kampelyje.
Ketvirtokai per lietuvių kalbos pamoką, kurios tema ,,Kaip pasirinkti knygą?“, taip pat lankėsi Pandėlio miesto bibliotekoje. Jie išsiaiškino, kaip pagal savo amžių pasirinkti knygą, pasigamino knygiukų, juos skaitė.
Smagu, kad vaikai vis dar nori skaityti knygas, jomis domisi, turi namuose bibliotekėles.
                                                                                                          Mokytoja Renata Kiburienė

spacer