Tarptautinė Mokytojų diena

  Spalis, pasipuošęs auksiniais lapais, dovanoja kasmetinę šventę – Tarptautinę Mokytojų dieną. Šį šventinį rytą mes, abiturientai, pasitikome gimnazijos mokytojus prie durų ir kiekvienam įsegėme po spalvotą drugelį. Gimnazijos fojė Mokinių tarybos iniciatyva buvo įsteigta momentinės fotografijos ateljė, todėl visi mokytojai turėjo galimybę pasidaryti po nuotrauką prisiminimui.
Iš tiesų, šios dienos laukė ne tik pedagogai, bet ir mokiniai, nes mes drauge su IIIg klasės mokiniais jaunesniesiems vedėme pamokas. Buvo puiki proga ,,pasimatuoti” mokytojo profesiją, pajusti darbo specifiką. Po pamokų jaunųjų mokytojų atsiliepimai buvo įvairūs: vieniems „darbas“ labai patiko, kiti sakė, kad niekada jo nedirbtų – per sunku.
Nors pamokos vyko, tačiau šventinė nuotaika sklaidė po visą gimnaziją. Per septintą pamoką vyko renginys ,,Rudeninių drugelių šokis”, skirtas Mokytojų profesinei šventei paminėti. Į gimnaziją mokyklos bendruomenės pasveikinti atvyko Pandėlio klebonas A. Kasperavičius ir Pandėlio seniūnas A. Kulys bei seniūno pavaduotojas A. Palivonas. Taip pat šventės metu mokytojus sveikino mūsų gimnazijos direktorė J. Kavoliūnienė, o abiturientai mokytojams buvo parengę linksmą žaidimą, kurio metu teko prisiminti pačias smagiausias mokykloje patirtas akimirkas. Renginio pabaigoje buvo atskleista, kodėl pagrindinis šios Mokytojų dienos akcentas – drugelis.
                                                                                                                                                          Goda I., IVg klasė

spacer