Ateitininkų vasara

  Gimnazijos ateitininkai vasarą praleido aktyviai. Minėdami Valstybės dieną, liepos 6 d., jie dalyvavo protmūšyje „Ką žinai apie Lietuvą?“. Protmūšį Pandėlio kultūros centre organizavo Pandėlio jaunimas su Rokiškio jaunimo centro mobiliąja komanda. Net tris iš šešių komandų sudarė ateitininkai. Komandos rungėsi atsakinėdamos į įvairius istorinius, kultūrinius klausimus apie Lietuvą. Trečiąją vietą užėmė ateitininkų komanda „Ąžuoliukas ir lieputės“ ir laimėjo dovanų kuponą „Pica/kebabai“.
Liepos 18-22 d. ateitininkai dalyvavo Kelmės rajone, Palendriuose, vykusioje jaunimo stovykloje „Į priekį“. Stovyklą organizavo Kupiškio dekanatas ir Palendrių Šv. Benedikto vienuolynas. Stovykloje netrūko gerų darbų (jaunimas tvarkė vienuolyno aplinką) ir žaidimų, vakaro laužų ir dainų, maldų ir jodinėjimo su žirgais.
Rugpjūčio 2-5 d. ateitininkai žygiavo piligriminiame žygyje „Džiaugsmo karavanas“. Piligriminis žygis, kurį organizavo Kupiškio dekanatas, padėjo labiau pažinti save, stiprinti ryšį su žmonėmis ir Aukščiausiuoju. Fiziniai sunkumai padėjo bręsti ištvermei ir valiai.

                                                                                                  Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer