Bendruomenės diena

    Spalio 19d. gimnazijoje vyko Bendruomenės diena. Šios dienos tikslas – ugdyti jaunimo pilietiškumą, bendruomeniškumą, formuoti tinkamą vaikų požiūrį į aplinkos saugojimą, tvarkymą, atskleidžiant gamtos svarbą žmogaus gyvenimui.
    Susipažinę su saugaus elgesio instruktažais, mokiniai patraukė į jiems paskirtas tvarkymo teritorijas: 5-6 klasių mokiniai grėbė lapus, rinko šakas gimnazijos teritorijoje, 8 klasė darbavosi mokyklos stadione.
   Septintokai dalyvavo pilietinėje akcijoje „Gėlių žiedai žuvusiems Lietuvos kariams savanoriams ir partizanams“. Dalis 7 klasės mokinių sutvarkė Notigalėje žuvusių partizanų išniekinimo vietą prie Pandėlio malūno ir bažnyčios, partizanų kapus kapinėse, partizano atminimo vietą Panemunio gatvėje. Aplankytose vietose jie sukalbėjo maldą ir uždegė žvakutes bei padėjo gėlių ir ant partizano Jazmino kapo parke.
    Kita septintokų grupė tvarkė kapus ir pagerbė žuvusius Panemunyje, Kuodiškių kaime, Suvainiškyje, Sičiūnuose, Degeniuose, Gerkonyse.
Ig kl. mokinės aplankė ir nuvežė gėlių ir žvakučių ant savanorio Ruželės kapo Degenių kapinėse bei paminklo Notigalės partizanams atminti, taip pat aplankė bunkerį miške.
I g klasės mokiniai tvarkė buvusios gimnazijos mokyklos, Pandėlio bibliotekos teritorijas, o II-IVg klasės plušėjo Pandėlio parke.
    Kol gimnazistai darbavosi Pandėlio miesto parke, pradinukai lapus grėbė mokyklos teritorijoje.
Šviečiant rudeniškai saulei ir puikios nuotaikos lydimi mokiniai tvarkydami įvairias teritorijas padarė gimnazijos ir Pandėlio aplinką gražesnę ir tvarkingesnę.

                                                 IVg klasės auklėtoja Virginija Danienė ir mokytoja Renata Kiburienė

spacer