I-IIg klasių ekskursija

       Ankstų rugsėjo 22 rytą gimnazijos I-IIg klasių mokiniai išvyko į ekskursiją. Pirmiausiai jie aplankė Ventos regioninį parką. Ventos regioninis parkas išskirtinis tuo, kad čia išlikę Juros periodo gyvūnų, tarp jų ir dinozaurų, liekanų.
          Nuvykus į Ventos miestelį, mokinius pasitiko gidas Ramūnas, kuris, vedžiodamas po modernų lankytojų centrą, atsakė į daugelį klausimų apie išlikusią istoriją. Taip pat gimnazistai apžiūrėjo ekspozicijas apie dinozaurų laikus, fosilijas, žemaičių, kuršių ir žiemgalių ginklų bei skydų kolekcijas.
       Kadangi išvyka buvo integruota su daug mokomųjų dalykų, mokiniai aplankė ir Menčių karjerą. Čia jie turėjo surinkti informaciją, kurios reikės geografijos pamokose.
Dar 1932 m. Menčiuose buvo pradėtos kasti klintys kalkių gamybai ir cukraus pramonei. Dabar dalis iškasto karjero užtvindyta, tyvuliuoja dirbtiniai ežerėliai, kurie skalauja išlikusias klinčių atodangas. Užlietų ežerėlių pakrantės gausiai apaugusios aukštų žolių ir krūmų sąžalynais. Gidas papasakojo, kad lankytojai šią vietą lygina su Amerikos Didžiuoju kanjonu.
       Papartynės atodangoje mokiniai atliko praktines užduotis dalyvaudami edukacinėje programoje „Dinozaurų beieškant“. (Atodanga, kurioje kasamos fosilijos, – tai atvira aikštelė, kurioje šie kasinėjimai leidžiami. Šioje atodangoje daugiausiai yra Juros geologinio periodo (150-200 mln. metų prieš dabartį) fosilijos: amonitai, belemnitai, dvigeldžiai ir pan.) . Gidas gimnazistams išdalino darbo įrankius: kastuvėlius ir plaktukus. Darbas buvo nelengvas: reikėjo iš peties darbuotis ne tik kastuvėliais, bet ir laužtuvu. O kiek buvo emocijų, kai pavykdavo kažką rasti! Dalį rastų fosilijų mokiniai padovanojo gimnazijos geografijos kabinetui. Užteko ir suvenyrams. Mokytojai taip pat parsivežė lauktuvių iš Papilės karjero.
Iš Ventos mokiniai vyko į Šiaulių Frenkelio vilos muziejų, kur susipažino su ekspozicija bei dalyvavo edukacijoje ,,Apyrankės“.
       Ekskursijos pabaigoje mokiniai pramogavo žaisdami „Lazertrono“ žaidimus.
                                                                                                             Geografijos mokytoja Diana Deksnienė

dav

dav

dav

dav

spacer