Žemės diena

    Kovo 19 d. Pandėlio gimnazijos jaunųjų ūkininkų būrelis ,,Daigelis“ paminėjo Žemės dieną. Pjaustydami obuolį (Žemės modelį) mokiniai išsiaiškino, kiek nedaug dirbamos žemės yra mūsų planetoje ir patys padarė išvadą, kad ją reikia branginti.
Paskui būrelio dalyviai virtualiai apsilankė ūkininkų Elenos ir Evaldo Baronų ūkyje. Virtualios ekskursijos metu jie ne tik pamatė ūkininkų auginamus gyvulius, bet ir diskutavo apie jų priežiūrą. Po to ūkininkė, Rokiškio J. Keliuočio bibliotekos Panemunio filialo bibliotekininkė Elena Baronienė pakvietė dalyvauti viktorinoje.
    Su Žemės diena mokinius pasveikino ir ūkininkė Rita Čižiūnienė. Jos dovanoti daigeliai jau nuo kovo pradžios gražiai auga, todėl vaikai ekrane parodė savo augalus, kurie jau krauna pumpurėlius.
Jaunuosius ūkininkus pasveikino, sėkmės projekte palinkėjo ir dovanų nepagailėjo ūkininkas iš Panemunio Tolvydas Neniškis.
Jaunieji ūkininkai surengė parodą ,,Daigeliai“. Savo išaugintais augalais, dovanotomis ir pačių surinktomis sėklomis jie pasidalins su kitais pradinukais.
Pandėlio gimnazijos jaunųjų ūkininkų būrelis ,,Daigelis“ sveikina visus su Žemės diena, linki labai mylėti gimtąją žemę ir kviečia visus pradinukus dalyvauti daigelių auginimo akcijoje ,,Užaugink Mamytei gėlę“.

               Pandėlio gimnazijos jaunųjų ūkininkų būrelio ,,Daigelis“ vadovė Irena Veikšrienė

spacer