Saugaus interneto savaitė

         Vasario 8-12 d. yra paskelbta ,,Saugaus interneto savaitė”, o vasario 9 d. minima ,,Saugaus interneto diena”. Šiuo laikotarpiu būti saugiems ypač svarbu, todėl pradinių klasių mokytojos savo mokiniams įvairiausiais būdais priminė, kaip reikia elgtis naudojantis internetu.
       Pirmokai klasės valandėlės metu žiūrėjo informacinius filmukus, juos aptarė, sprendė testus. Neformalios veiklos ,,Baitukai” užsiėmimo metu mokiniai atliko ,, Edukos” užduotį
,, Saugumas ir teisė”. Antrokai dalyvavo ,,Draugiško internet” draugo Meškučio edukacinėje pamokoje ,,Internetiniai žaidimai ir jų pavojai”, atliko testą ,,Ar esi saugus internete”, žaidė interaktyvų žaidimą ,,Interlandas”.
    Trečiokai žiūrėjo ir aptarė filmukus „Kad kompiuteris netaptų priešu“, ,,Kaip saugiai elgtis internete?“, „Kaip išvengti grėsmių internete?“. Pasitikrinant savo žinias, buvo pasiūlyta atlikti testą „Ar esi saugus internete?“.
      Ketvirtokai aktyviai diskutavo, kas yra saugus internetas ir kokių reikia laikytis taisyklių, kad nepatektum į nemalonias situacijas.

                                                                      Mokytoja Renata Kiburienė

spacer