EUROPOS KALBŲ DIENA MOKYKLOJE

    Europos Tarybos iniciatyva nuo 2001 metų rugsėjo 26-ąją minima Europos kalbų diena. Tai puiki proga plačiau papasakoti apie Europos kalbų įvairovę ir paraginti mokytis kalbų, taip pat skatinti toleranciją kitų šalių kultūrai, gerbti kalbų įvairovę, daugiakalbystę , saugoti nykstančias kalbas.
Šiemet ši šventė buvo šiek tiek kitokia, nes negalėjome burtis visi kartu, todėl nutarėme po Europą keliauti virtualiai. Penktokai per anglų kalbos pamokas ieškojo informacijos apie Europos šalis, šeštokai ir aštuntokai kūrė skrajutes ir lankstinukus temomis: tradiciniai patiekalai, šalių simbolika. IIg klasės mokiniai parengė projektą ,, Faktai apie Europos šalis”.
    Su rusų kalba šeštos klasės mokiniai susipažino tik šiais metais. Jiems buvo tikras iššūkis rusiškai parašyti apie tai, ko išmoko per keleta savaičių. Savo darbelius mokiniai pristatė klasėje. Vyresni mokiniai dalyvavo viktorinoje „Keliaujame po Europos šalis“, integruotoje užsienio kalbų ir dailės pamokoje, neįprasta technika sukūrė Europos kalbų plakatą, atliko kalbinius žaidimus ir arčiau susipažino su norvegų, ispanų, bulgarų kalbomis, nes jų mokiniai nesimoko. Aptardami renginių veiklas mokiniai priėjo prie išvados, kad mokėdami daugiau kalbų toliau gali nukeliauti ir virtualiai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dav

dav

spacer