Europos kalbų diena

   Europos kalbų diena minima rugsėjo 26 d. visoje Europoje. Šią dieną skatinama pasakoti apie kalbų mokymosi svarbą ir išskirti kalbas, kurių mokėjimas didintų daugiakalbystę ir tarpkultūrinį supratimą, taip pat siekiama skatinti, stiprinti ir išsaugoti turtingą Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę.
Mūsų mokykloje Europos kalbų diena buvo paminėta rugsėjo 25 dieną. Ši diena prasidėjo renginiu mokyklos kavinėje. Renginio pradžioje mokiniai dainavo įvairiomis kalbomis, diskutavo, kam reikalinga ši šventė. Vėliau renginio vedėjai, IIIg klasės mokiniai ( rusų k. grupė), pakvietė 6 ir IIg klasių mokinius dalyvauti viktorinoje ,,Kaip mes mokame kalbas?“ Dalyviai turėjo atspėti šalių vėliavas, 5 kalbomis skaičiuoti, sveikintis, ieškoti gimtosios kalbos sąsajų su kitomis kalbomis, kurti ketureilius.
   Vėliau vyko integruotos užsienio kalbų, dailės, muzikos, technologijų, geografijos, informacinių technologijų pamokos. III g klasės mokiniai gamino itališką picą, abiturientai kūrė ir rašė sveikinimo atvirukus partneriams, pristatė lietuvių, prancūzų, latvių patiekalus, ieškojo kultūrinių sąsajų su Lietuva. Jaunesni mokiniai kūrė „Žodžių debesis“, koliažus, plakatus, dainavo, žaidė žaidimus, skanavo patiekalus. Visas veiklas pristatėme „eTwinning“ projekto ,, European Day of Languages 2019“ partneriams. Pasimokėme ir iš draugų. Daugiau informacijos apie projektą čia: https://twinspace.etwinning.net/91231/home.
    Taip kartu su partneriais iš visos Europos gražiai ir įdomiai paminėjome Europos kalbų dieną. Tačiau bendravimas su partneriais nesibaigia. Kasdien į mokyklą vis ateina sveikinimo atvirukai iš visos Europos. Skaitome juos, džiaugiamės. Bus perengta ir atvirukų parodėlė.
                                                                                       Rusų kalbos mokytoja Larisa Tichonova

Europos kalbų diena
spacer