Jaunieji šauliai Vasario 16-osios renginiuose Rokiškyje

       Lietuvos Nepriklausomybės dieną Pandėlio jaunieji šauliai paminėjo Rokiškyje. Iš pradžių mokiniai klausėsi Šv. Mišių Rokiškio bažnyčioje. Po Šv. Mišių kartu su Rokiškio jaunaisiais šauliais mokiniai dalyvavo iškilmingoje istorinės vėliavos, plevėsavusios prie Nepriklausomybės paminklo, perdavimo Rokiškio krašto muziejui ceremonijoje. Praėjusiais metais, švenčiant Lietuvos šimtmetį, ši vėliava, lydima jaunųjų šaulių, apkeliavo 1918 m. Akto signataro Vlado Mirono ir 1949 m. vasario 16 d. Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio deklaracijos signatarų Leonardo Grigonio-Užpalio ir Vytauto Gužo-Kardo gimtines, o Vasario 16–ąją buvo iškelta prie Nepriklausomybės paminklo. Ši vėliava yra Sėlynės kaimo bendruomenės dovana Rokiškio kraštui.
      Nuleidus istorinę vėliavą ir sugiedojus „Tautišką giesmę“, žirgų ir jaunųjų šaulių eisena buvo palydėta Krašto muziejaus link. Prie centrinių dvaro rūmų eiseną pasitiko muziejininkai. Istorinė vėliava perduota Krašto muziejaus direktorei Nijolei Šniokienei.
        Muziejuje jaunieji šauliai buvo pakviesti apžiūrėti parodos „Valstybės moterys: artimui ir tėvynei“, dalyvavo apžvalginėje ekskursijoje, klausėsi pasakojimų apie žymias Rokiškio krašto moteris, vaišinosi muziejininkų arbata ir saldumynais.
                                                                                              Kuopos vadė Rima Žėkienė

spacer