Renginys „Tau, Lietuva“

      Vasario 15-16 dienomis Pandėlio jaunieji šauliai ir ateitininkai organizavo renginį Vasario 16-ajai paminėti „Tau, Lietuva“. Renginio metu mokiniai gamino trispalves gėles iš popierinių delnų. Naktinio žygio metu ateitininkai ir šauliai trispalvėmis gėlėmis papuošė miestelio skverą.
      Bažnyčioje vaikai susitiko su parapijos klebonu kun. Albertu Kasperavičium, kuris parodė bažnyčioje saugomas šventųjų Klemenso ir Mino relikvijas. Dvasininkas papasakojo apie bebaimius kankinius šventuosius, kurie nebijojo atiduoti gyvybę už tikėjimą, ginti Lietuvos laisvę. Mokiniai meldėsi už Lietuvą, prižadėjo dėl tėvynės atlikti daug gerų darbų.
     Vėliau visi žygiavo pagerbti partizanų atminimo kryžiaus prie Pandėlio malūno. Čia jie prisiminė Notigalės partizanų žūties istoriją, uždegė žvakutes, padėjo gėlių. Žygiuodami į kapines, kuriose yra perlaidota 14 partizanų, mokiniai užsuko prie Gedimino pilies parke, papuošė ją gėlėmis, o žuvusius partizanus pagerbė malda ir žvakių šviesa.Grįžę iš žygio mokiniai valgė pačių išsikeptas picas ir pyragus, gėrė arbatą, dalijosi žygio įspūdžiais.
      Pasistiprinę visi dalyvavo I etapo konkurse „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Į II-ąjį konkurso etapą pateko Kamilė N., Faustė K. ir Samanta T..
       Taip pat jaunieji šauliai ir ateitininkai žaidė komandinį žaidimą „Misija (ne)įmanoma“, dalyvavo šaudymo pneumatiniu šautuvu pratybose, žaidė kvadratą, judriuosius žaidimus.
Rytą, sutvarkę patalpas, vieni skubėjo namo miegoti, o ištvermingiausi vyko į Vasario 16-osios renginius Rokiškyje.
                                                                                          Mokytojos Eglė Glemžienė ir Rima Žėkienė

 

spacer