LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS RENGINIAI

     Lietuva mini dvidešimt aštuntąsias 1991 metų sausio 13-osios metines. Tą naktį prie televizijos bokšto Vilniuje buvo sužeista apie 1000 taikių žmonių, o keturiolika didvyrių paaukojo savo gyvybes. Kaip ir visa Lietuva, šią sukaktį paminėjome ir mes. Ryte prisijungėme prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir dešimčiai minučių languose uždegėme žvakutes žuvusiems už Lietuvos laisvę 1991 metų sausio 13-ąją. Bendruomenės nariai įsisegė neužmirštuolių žiedus kaip atminimo ženklą. Pradinių klasių mokiniams mokytoja Ramutė Vaičėnienė trumpai papasakojo apie 1991 m. sausio13-os dienos įvykius. Žuvusieji buvo pagerbti tylos minute. Sugiedoję LR himną 1-4 klasių mokinukai žiūrėjo filmą apie sausio 13-osios įvykius. Po to kartu dainavo dainą ,,Laisvė“.
    Vyresniųjų klasių mokiniai, mokytojai dalyvavo minėjime ,,Atmintis gyva…“ Pagarbos žodžiai, skaitomos žuvusiųjų pavardės, skaudūs filmo vaizdai, šokis, daina, tylos minutė, žvakių šviesa, smuiko melodija kūrė ypatingą nuotaiką- ne vienas susigraudinęs ir ašarą nubraukė.
    IVg klasės mokiniai jau tradiciškai pirmą kartą dalyvavo savanoriškoje kraujo donorystės akcijoje ,,Mūsų kraujas Tau, Lietuva“. Kartu su jais vyko ir mokytojos Alia Melvydienė ir Nijolė Leišienė. Mūsų abiturientai didžiavosi pasiryžimu dalyvauti akcijoje, nes jų kraujas padės kitiems žmonėms. Kraujo centro gydytojai nuoširdžiai dėkojo jauniesiems donorams už jų sąmoningumą, patriotizmą, donorystės reikšmės supratimą.
     Vakare pandėliečiai, nepabūgę šalto, žvarbaus oro, rinkosi prie atminimo laužo. Jaunieji mūsų šauliai uždegė laužą, giedojome Lietuvos himną, dainavome dainas. Tų skaudžių įvykių liudininkas Almantas Blažys pasidalijo savo prisiminimais.

                                                                                         Renginio organizatorė Violeta Karaliūnienė

spacer