Disidento, ateitininko Petro Plumpos paskaita

      Spalio 19 d. ateitininkai rinkosi į susitikimą su disidentu, ateitininku, visuomenės ir politikos veikėju Petru Plumpa. Svečią atlydėjęs istorikas Valius Kazlauskas pristatė jį kaip drąsų moksleivių antisovietinės organizacijos dalyvį Pandėlio vidurinėje mokykloje 1954 m..


    Petras Plumpa pasakojo, kas tremtyje jį labiausiai stiprino ir kokius sunkumus patyrė. Jis yra ir ateitininkas, todėl kuopos narius stiprino primindamas ateitininkų ideologijos dalykus: įžodžio davimo svarbą, drąsos poreikį, penkių ateitininkų principų ugdymąsi, akcentavo inteligentiškumo svarbą. Visuomenės ir politikos veikėjo nuomone, „negalima aukotis tam, ko nemyli, ir negali mylėti to, ko nepažįsti“, todėl reikia ugdytis inteligentiškumą. Svečias kalbėjo, kad šiandien būti jaunam nelengva, tenka įveikti daug pagundų ir iššūkių, bet jis drąsino ateitininkus ypač nebijoti viešai išpažinti tikėjimą.
   Paskaita tikrai buvo įdomi ir naudinga, todėl ateitininkai, išlydėję svečią, pratęsė susibūrimą parapijos namuose prie pačių kepto pyrago, dalijosi paskaitos įspūdžiais. Taip jie stiprino dar vieną ateitininkų principą – šeimyniškumą.
                                                                                                               Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer