Jaunųjų ūkininkų viešnagė Sriubiškiuose

     Spalio 18 dieną Jaunųjų ūkininkų būrelio nariai lankėsi Sriubiškių kaimo ūkininko Virginijaus Putkos ūkyje. Ūkininkas Virginijus Putka būrelio nariams išsamiai papasakojo apie garstyčių naudą dirvožemiui. Vėliau jaunieji ūkininkai diskutavo apie garstyčių panaudojimą buityje, nes sužinojo, kad jos šalina nemalonius kvapus, tinka indams plauti, drabužiams skalbti, valgiui pagardinti, valyti dėmes.
     Kol vyko diskusija, į lauką atvažiavo didžiulis FENDT 936 traktorius su naujutėlaičiu giluminiu 6 metrų skutiku VADERSTAD. Ūkininkas mokiniams papasakojo apie automa¬tinę vairavimo sistemą. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę sėdėti šalia mechanizatoriaus Arno ir stebėti, kaip valdomas traktorius, kaip smulkinamos garstyčios.
Po to ūkininkas supažindino mokinius su naujausiomis žemės dirbimo technologijomis, technikos įvairove, rodė ne tik šiuolaikinius žemės dirbimo padargus, bet ir sėtuvę, kurią naudojo jo seneliai prieš 100 metų.
      Susitikimo pabaigoje mokiniai skanavo įvairių užkandžių, garstyčių, o išvažiuodami gavo garstyčių sėklų, kad galėtų panaudoti buityje.
     Dėkojame ūkininkui Virginijui už nuoširdų pasakojimą apie ūkininkavimą, malonų bendravimą, galimybę pajusti garstyčių ir žemės kvapą. Ačiū viešnagės akimirkas užfiksavusiam fotografui-ūkininkui Virginijui Stumbriui.

                                                                                   Jaunųjų ūkininkų būrelio vadovė Irena Putkienė

spacer