Konferencija „Verslas regione po 2020-ųjų“

         Lapkričio 17 d. IIag klasės mokiniai dalyvavo Rokiškio rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo atstovų, mažų miestelių ir kaimo bendruomenių narių, rajono mokinių konferencijoje „Verslas regione po 2020-ųjų“.
           Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis pristatė, kokios permainos ir iššūkiai, vis plėtojantis išmaniosioms technologijoms, laukia Lietuvos verslo, kaip keisis mums įprastos profesijos, kokių kompetencijų tikisi darbdaviai iš savo darbuotojų.
                 NVO AVILIO programos vadovė Monika Juknienė kalbėjo apie socialinį verslą ir jo galimybes Lietuvoje, pateikė daug sėkmingo socialinio verslo pavyzdžių.
              Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai“ pirmininkas, Rokiškio krašto garbės pilietis Algis Narutis papasakojo asmeninę istoriją, kaip atsidūrė versle, su kokiais pavojais teko susidurti, akcentavo, kad verslo sėkmė ir jo tvarumas labai priklauso nuo bendrai sutartų vertybių, pavyzdžiui: sąžiningumo, iniciatyvumo.
           UAB „Lexita“ projektų vadovas Renatas Ulevičius pasidalijo IT verslo, kurį jis vysto persikėlęs gyventi iš Vilniaus į Žiobiškį, sėkme.
           Konferencijoje dalyvavę mokiniai buvo padrąsinti plėtoti savo talentus, domėtis pasaulyje ir Lietuvoje vykstančiomis permainomis, ieškoti ir rasti labiausiai patinkančią profesinę veiklą.
                              Direktoriaus pavaduotoja ugdymui J.Kavoliūnienė

spacer

Leave a reply