Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas Kazliškyje

           Iki Lietuvos Šimtmečio paminėjimo likus 89 dienoms, Pandėlio jaunųjų šaulių 513-ioji kuopa ir Kazliškio bendruomenė surengė iškilmingą Lietuvos kariuomenės dienos paminėjimą.
               Renginys buvo pradėtas Šv. Mišiomis už Lietuvos kariuomenę ir žuvusius laisvės kovotojus. Bažnyčioje Pandėlio 513-osios kuopos jaunieji šauliai: Simonas V., Karolis G., Samanta T., Kajus U., Elijas L., davė iškilmingą pasižadėjimą. 

            Po mišių Kazliškio bendruomenės namuose kartu su miestelio gyventojais žiūrėjome filmą „Vardan tos…“. Po filmo peržiūros geriausiems metų jauniesiems šauliams įteikti specialūs apdovanojimai. Geriausia metų Pandėlio 513-osios kuopos jaunąja šaule pripažinta Kamilė N., geriausiu metų kuopos jaunuoju šauliu – Simonas V. Nemažam būriui jaunųjų šaulių taip pat įteiktos padėkos už aktyvų dalyvavimą šauliškoje veikloje.
               Po to pagerbėme 1949 m. Nepriklausomybės akto signataro partizanų apygardos vado Vytauto Gužo-Kardo atminimą. Jam ir buvo skirtas „Trispalvės žygis“.
Nužygiavus į Sičiūnus ir aplankius partizano gimtinę, Kazliškio bendruomenės nariai, beje, ir jie kartu žygiavo, žygeivius pavaišino ypatingai skania sriuba ir gardžia bei sočia koše. Malonus ir nuoširdus bendravimas su draugais iš Biržų, Kazliškio nuskaidrino darganotą vėlyvo rudens dieną. Ačiū visiems.
                                                                                        Kuopos vadė Rima Žėkienė

spacer

Leave a reply