Šaulių vasara 2020

      Šias vasaros atostogas šauliai praleido ramiau – viską pakoregavo sudėtingas laikas dėl Covid -19 viruso.
     Birželio 23 dieną jaunieji šauliai vyko į kunigo, ministro pirmininko, Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro Vlado Mirono 140-ąsias gimimo metines. Taip jau sutapo, kad birželio 23 dieną buvo paminėta ir Šaulio diena (nors Lietuvos Šaulių sąjunga įkurta birželio 27 dieną, Šaulio diena tradiciškai minima per Jonines). Šventės metu buvo pagerbti pavyzdingiausi jaunieji šauliai Šaulių sąjungos vado, Panevėžio rinktinės vado, kuopos vadės padėkomis, įteiktos atminimo dovanos.
Liepos 25 dieną Pandėlio miesto bendruomenės organizuotoje Šeimų sporto šventėje „Oninių belaukiant 2020“ pristatė šauliškas veiklas: kliūčių ruožą, šaudymą pneumatiniu šautuvu, virė šaulišką košę, žuvienę, kurios receptu pasidalino gimnazijos pavaduotojas ūkio reikalams Robertas .
Rugpjūčio 4-5 dienomis kartu su gimnazijos ateitininkais pasitiko piligriminio žygio „Džiaugsmo karavanas“ dalyvius. Dalyviai buvo vaišinami šauliška koše. Ryte, po Šv. Mišių, kartu su žygeiviais iš įvairių Lietuvos kampelių keliavo iki Papilio.

 

spacer