Ateitininkai keramikos studijos edukacijoje

       Lapkričio 9 d. gimnazijos ateitininkai vyko į Panevėžį, į Dalios Svilienės keramikos studiją. Tai bendro su Pandėlio parapija projekto „Pandėlio parapijos dvasinio kūrybiškumo ir solidaraus pilietiškumo ugdymas“ dalis. Projektas skirtas stiprinti ir telkti bendruomenę ugdant kūrybiškumą ir pilietiškumą per įvairias veiklas.
       Keramikė Dalia Svilienė ne tik atskleidė lipdymo technikos subtilybes, bet ir supažindino su lietuvių senoviniais lipdymo būdais. Vienas jų – raugo keramika, kai padarytas gaminys ištraukiamas iš degimo krosnies ir panardinamas į duonos ar miltų raugą, yra vienas iš archajiškiausių molio apdirbimo būdų. Kuo ilgiau jis laikomas rauge, tuo labiau pajuosta. Mokslininkai yra nustatę, kad ši technika Baltijos šalyse naudota X-XII a..
    Dalios Svilienės keramikos studijoje ateitininkai lipdė varpelius, kuriuos, giedodami giesmę, panaudos Kalėdų šventės metu. Taip pat mokiniai galėjo susikurti ir savo puodelį ar dubenėlį. Tad kūrybiniai darbai keramikos studijoje paliko neišdildomų įspūdžių.
                                                                                          Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer