Ateitininkų federacijos suvažiavimas

    Balandžio 6-7 d. gimnazijos ateitininkų kuopos atstovai: pirmininkė Fausta K., ateitininkės Aistė R. ir Asvėja Š., dalyvavo Ateitininkų federacijos (AF) suvažiavime, kuris vyko Kaune, Ateitininkų rūmuose.
     Suvažiavimas prasidėjo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kur mišias aukojo arkivyskupai Gintaras Grušas ir Kęstutis Kėvalas bei ateitininkų dvasios vadas, kun. Domingo Avellaneda. Mišių metu pasižadėjimą tapti ateitininkais davė didelis būrys sendraugių, studentų ir moksleivių, tarp kurių ir mūsų Šv. Onos kuopos ateitininkė Asvėja Š..
Suvažiavimo metu ateitininkai klausėsi AF pirmininko Vyčio Turonio, valdybos, tarybos narių pranešimų ir veiklos ataskaitų. Buvo pasidžiaugta gausėjančių įžodžių skaičiumi, padėkota uoliai besidarbuojantiems organizacijoje. Vyko sąjungų suvažiavimai, debatai, paskaitos, buvo renkami nauji valdžios organai. Dėl AF pirmininko pozicijos varžėsi du sendraugiai: Aistis Stalaučinskas ir Gediminas Plečkaitis. Pastarasis nedidele persvara buvo išrinktas AF pirmininku.
      Svarbius suvažiavimo darbus praskaidrino ateitininkų choro dainos ir vakarojimas prie vaišių stalo.
                                                                       Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer