Susitikimas su Vargdienių Seserų vienuolijos seserimis

     Lapkričio 23 d. gimnazijoje lankėsi Švč. M. Marijos Nekalto prasidėjimo Vargdienių seserų vienuolijos seserys Jolita ir Kristina. Sesuo Jolita ilgus metus vadovavo Vilniaus arkivyskupijos „Caritui“, kuris suvienijo net 800 savanorių. Vienuolė organizavo pagalbą vaikams, jaunimui, šeimoms, pabėgėliams, priklausomiems asmenims, skurstantiems, ligoniams ir senyvo amžiaus žmonėms.
    Per integruotas pamokas sesuo Kristina 5 ir 8 klasių mokinius supažindino su vienuolyno įkūrėju ir įkvėpėju palaimintuoju Jurgiu Matulaičiu, jo gyvenimu ir nuveiktais darbais. Susitikimo pabaigoje vienuolė patikrino mokinių žinias apie palaimintąjį. Mokiniai buvo labai aktyvūs, juos viešnia pavaišino saldainiais.
Sesuo Jolita su II-IIIg kl. mokiniais kalbėjo apie savanorystę. Ji pasakojo, kaip seserys kartu su savanoriais padeda žmonėms, kurie išgyvena įvairių sunkumų. Mokinius įkvėpė sesers mintis: „Jeigu tau sunku, gali surasti žmogų, kuriam yra sunkiau ir jam padėti“. Jos nuomone, savanorystė pakeičia požiūrį į sunkumus, mažina depresiją ir suteikia labai daug džiaugsmo. Sesuo yra labai laiminga būdama vienuolė ir savanorė. Juk per savanorystę galima atrasti ir savo kelią.
      Padėkoda mos už atvykimą IIIg kl. mokinės padovanojo viešnioms medvilnės šakelę ir palinkėjo, kad vienuolės abitas visada šildytų ir būtų mielas.
                                                                         Mokytojos Eglė Glemžienė, Vaivai Kubilienė ir Rima Žėkienė

spacer