„Kristaus karaliaus“ šventė ir J. ir A. Čingų apdovanojimai

         Lapkričio 19 d. ateitininkai vyko į Panevėžį, į „Kristaus karaliaus“ šventę. Tradiciškai ją švenčia Panevėžio krašto ateitininkų kuopos. Šv. Mišiose, kurias aukojo kun. Coduti Juan Marcos, jaunųjų ateitininkų įžodį davė šešios ateitininkės. Po mišių Sielovados centre paskaitą ateitininkams skaitė argentinietis kun. Marco. Jis provokavo ateitininkus įvairiais klausimais: ką reiškia būti ateitininku, ką reiškia „Visa atnaujinti Kristuje“, ar mums reikia herojų? Kunigas akcentavo, kad svarbiausi trys dalykai: daryti gera, kovoti prieš blogį ir padėti žmonėms.
Po pietų ateitininkai varžėsi protmūšyje, kuriame reikėjo įveikti net 60 klausimų. Vėliau atvykęs grupės ,,Kūjeliai“ vokalistas Julius Vaicenavičius visus užbūrė nuostabiomis dainomis, smagiais žaidimais.
   Baigiantis renginiui vyko J. ir A. Čingų fondo apdovanojimai už 2022 m. veiklą. Įvertintos kuopos ir aktyvistai. Mūsų ateitininkų kuopa taip pat gavo premiją ir padėką už aktyvų ir nuoširdų darbą Panevėžio krašto ateitininkų veikloje. Mūsų ateitininkės: studentė Veronika Baltušytė, abiturientės Kamilė K., Angelė S. ir Inesa Z, buvo įvertintos premijomis. Ateitininkai dėkingi juos lydėjusiai ir globojusiai mokytojai Virginijai Baltrukėnienei.
Šis „Kristaus karaliaus“ renginys yra pirmasis iš numatytųjų mūsų projekte „20!20!20!“. Tai mūsų ateitininkų parašytas ir laimėtas projektas Ateitininkų federacijos Kuopų idėjų konkurse. Jis skirtas stiprinti kuopos veiklą ir švęsti kuopos 20-ąjį gimtadienį, kuris vyks birželio pradžioje.
                                                                                                                               Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer