,,Virtuali vaikų literatūros 2022“ savaitė

    Gegužės 23-27 d. vyko ,,Virtuali vaikų literatūros 2022“ savaitė ,,Stebuklingosios knygų kūrėjų kelionės“. Mūsų trečiokai kiekvieną dieną jungėsi į ,,Vaikų žemės“ svetainę, kurioje turėjo galimybę ne tik susipažinti su vaikų knygų kūrėjais, bet ir išgirsti neįtikėtinus jų pasakojimus apie aplankytas šalis, atlikti skirtus testus, patys tapti kūrėjais.
     Iliustratorė Lina Itagaki papasakojo apie Japoniją, kurioje knygos skaitomos atbulai, ir Islandiją, kurioje vėjas yra toks stiprus, kad atriša batų raištelius.
Rašytoja Greta Alice papasakojo apie savo patirtį Suomijoje, kur žmonės sveikinasi sakydami „Moi“, o atsisveikina – „Moi Moi“, bei Kalėdų Senelio paieškas.
Rašytoja Jurga Vile kvietė keliauti į Andalūziją (Ispanija) ir pasakojo apie ten atsiradusį Kartoninį teatrą. Taip pat ji kvietė dainuoti visiems gerai žinomą ispanų dainą apie tarakoną ,,La Cucaracha!“.
Mylimas vaikų rašytojas Marius Marcinkevičius supažindino su Azijos šalimis ir mokė vaikus pasisveikinti kinų kalba.
   Rūta Norkūnė, iliustratorė, papasakojo, kur Vilniuje slepiasi mitiniai gyvūnai, kaip vadinami populiariausi patiekalai italų kalba, kaip mūsų pomidoras susijęs su šia šalimi.
Jau po pirmojo susitikimo vaikai išmoko pasidaryti knygiuką. Kitos pamokos metu patys kūrė, rašė ir iliustravo savo pirmuosius knygiukus bei su dideliu malonumu juos pristatė klasės draugams. Vėliau knygiukų herojai virto Kartoninio teatro personažais, kurie netikėtai nukeliavo į nežinomą miestą.
Trečiokė Saulė S. po virtualaus susitikimo su rašytoja Jurga Vile į klasę atsinešė ir pristatė jos knygą ,,Sibiro haiku“. Ši knyga 2018 m. buvo pripažinta populiariausia vaikų literatūros knyga.
    Tai buvo mūsų dar vienas mažas žingsnelis knygų skaitymo link.

                                                                         3 klasės mokytoja Renata Kiburienė 

spacer