Išvyka į „Studijų mugę“

   Kovo 30d., trečiadienį, II-IVg klasių mokiniai vyko į „Studijų mugę“ Vilniuje. Šių metų parodos tema – karjera ir mokymasis visą gyvenimą. Tokios temos pasirinkimą lėmė poreikis kalbėti apie tai, kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotų specialistų trūkumu, o vis daugiau jaunų žmonių renkasi nestandartines veiklas ar keičia studijų kryptį. Todėl kiekvienas parodos lankytojas turėjo galimybę sužinoti apie naujas karjeros galimybes, įvertinti savo asmenines savybes renkantis profesiją.
   Mokiniai mugės metu bendravo su įvairių universitetų, kolegijų, kitų mokyklų atstovais, dalyvavo įvairiose paskaitose, susipažino su galimybėmis studijuoti užsienyje.
,,Parodoje diskutavome su įvairių universitetų ir kolegijų atstovais, išgirdome atsakymus į mums rūpimus klausimus. Labiausiai nustebino interaktyvioji zona, kurioje galėjome išbandyti policininko, kario, pasieniečio, ugniagesio, programuotojo profesijas. Taip pat dalyvavome įvairiose paskaitose apie svajonių, ateities profesijas, studijų naudą bei galimybes mokytis užsienyje. Džiaugiamės įgytomis žiniomis ir smagiai praleistu laiku.“ (Emilija)
   „Labai patiko renginys. Mes daug sužinojome apie studijas, dalyvavome įvairiose konferencijose, pabendravome su įvairių aukštųjų mokyklų atstovais“ (Ermina)
„Šioje mugėje buvo galima sužinoti naujausią informaciją apie studijas, paklausiausias specialybes Lietuvoje ir užsienyje“. Iš pat pradžių apžiūrėjome parodą, o vėliau išsiskirstėme į įvairias paskaitas pagal individualius interesus. Didžiausią įspūdį paliko Ryčio Jurkėno paskaita „Ateities specialybė? O gal geriausiai apmokama? Kaip pasirinkti?“ Paskaitoje buvo kalbama, kaip pasirinkti studijas pagal individualų žmogaus potencialą, remtasi konkrečiais pavyzdžiais iš gyvenimo. Tikimės, jog kitais metais savo žinias papildysime.“ (Goda)

                                                                                              IVg klasės auklėtoja Virginija Danienė

 

spacer