Pavasarinė „Maisto banko“ akcija

    Kovo 25-26 dienomis gimnazijos ateitininkės Rugilė S. (7 kl.), Edita S. (IIg kl.), Greta S. (IIIg kl.), Angelė S. (IIIg kl.) ir Kamilė K. (IIIg kl.) dalyvavo pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje. Jos įsiliejo į Rokiškio dekanato „Carito“ savanorių gretas ir darbavosi Rokiškio „Maximos“ prekybos centre.
Ateitininkės dalijo skrajutes, kviesdamos pirkėjus prisijungti prie paramos akcijos, registravo maisto produktus ir dėjo į dėžes. Darbuotis reikėjo sparčiai, nes pirkėjai tikrai buvo aktyvūs – prikrovėme 15 dėžių ilgai negendančių maisto produktų. Aukotojai šį kartą negailėjo geresnių maisto produktų: kavos, šokolado, geresnių sausų pusryčių, marinuotų burokėlių (tradiciniams ukrainietiškiems barščiams). Buvo tokių, kurie džiaugsmingai nešė nupirkę šlepetes, kopūstus, duoną, pieną, o pasiturintys žmonės aukojo 50 Eur, už kuriuos galėjome nupirkti maisto.
   Parama bus skirta rajono nepasiturintiems žmonėms, taip pat ir mūsų rajone apsigyvenusiems ukrainiečiams. Ši paramos akcija buvo kaip niekada smagi.
                                                                                                 Mokytoja Eglė Egle Glemžiene

spacer