„Protmūšis K11“ su Pauliumi Ambrazevičiumi

    Kovo 10 d. Pandėlio gimnazijos IIg ir IIIg kl. mokinių komandos „Gimnaziukai“ ir „Ateities vaikai“ dalyvavo Nacionalinės švietimo agentūros organizuotame protmūšyje „Protmūšis K11“, skirtame Kovo 11-osios šventei. Renginio transliaciją visi norintys galėjo stebėti ,,Yuotube“ kanale, o 91 komanda iš visos Lietuvos galėjo atsakinėti per https://ahaslides.com/ platformą.
    Protmūšį sudarė 3 turai. Prie kiekvieno klausimo buvo pateikti galimi atsakymo variantai. Iš pradžių mūsų komandoms puikiai sekėsi, kurį laiką laikėsi pirmame dešimtuke. Klausimai buvo apie Katalikų bažnyčios kroniką, savanorystę, istorinius faktus. Pavyzdžiui, „Kiek olimpinių medalių Lietuva iškovojo nuo 1990 m.?“ (6); „Kas pasakė: „Kiekvienas, pasirinkęs Lietuvą savo priešu, taps JAV priešu?“ (JAV prezidentas G. Bušas). Vėliau buvo pateikiami tikrai specifiniai klausimai.
IIIg kl. mokinių komanda „Ateities vaikai“ užėmė 15-tą vietą, o IIg kl. „Gimnaziukai“ liko ties viduriuku. Nors kartais strigo garso kokybė, mokiniai buvo patenkinti savo dalyvavimu.

                                                                                   Mokytojos Vaiva Kubilienė ir Eglė Glemžienė

spacer