PKA ateitininkų žygis bei kuopų globėjų ir pirmininkų kursai Panevėžyje

    Rugsėjo 12 d. 6-8 kl. jaunieji ateitininkai dalyvavo (PKA) Panevėžio krašto ateitininkų piligriminiame žygyje Palėvenėje. Žygį organizavo A. ir J. Čingų kuopos ateitininkai.
    Iš pradžių visi apžiūrėjo atnaujinamą Palėvenės Domininkonų vienuolyną ir ten veikiančią medaus ekspoziciją. Vėliau ateitininkai 7 kilometrus keliavo palei Lėvens upę iki sodybos Tveriuose. Keliaudami mokiniai turėjo atlikti įvairias užduotis, kurias rado kelyje. Geras oras ir puiki draugija suteikė daug gerų emocijų, o sodyboje visi galėjo pailsėti ir ant laužo išsikepti dešrelių.
     Rugsėjo 26 d. gimnazijos ateitininkų kuopos pirmininkė Kamilė K. (IIIg kl.) ir ateitininkė Angelė S. (IIIg kl.) dalyvavo PKA globėjų ir pirmininkų kursuose. Panevėžio Sielovados centre susirinko visų krašto kuopų atstovai. Pirmąją kursų dalį vedė Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro direktorė Kristina Trinkūnaitė, kuri pasidalijo savo patirtimi ir įkvėpimais veiklai. „Trenažo“ metodu kursų dalyviai bandė išgryninti ir išreikšti savo emocijas, žvelgti į kito veidą, pasitikėti kito vedimu. Šis metodas leido suprasti, kad būti Evangelijos nešėju yra didžiulis džiaugsmas.
    Antroje susitikimo dalyje Ateitininkų federacijos generalinė sekretorė Brigita Čiužaitė supažindino su numatytais renginiais 2021-2022 m.. Kumunikacijos koordinatorė Augustė Malinauskaitė padėjo prisijungti prie Ateitininkų socialinio tinklo internete. Šis tinklas padės greičiau gauti ir skleisti informaciją, susirasti metodinę medžiagą.
                                                                                         Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer