Naktis mokykloje „Ateikime kartu!“, skirta Vasario 16-ajai ir Ateitininkų metams

    Vasario 15 d. naktį gimnazijos ateitininkai ir šauliai paskyrė Vasario 16-ajai paminėti. Į šventę atvyko ateitininkai iš Panevėžio krašto: M. Karkos pagrindinės mokyklos Dievo tarno kun. Alf. Lipniūno, Minties gimnazijos Šv. Kotrynos Sienietės , Alf. Lipniūno progimnazijos kun. Alfonso Lipniūno, J. ir A. Čingų, Balčikonio gimnazijos kun. J. Tilvyčio-Žalvarnio ir Šv. Bernadetos kuopos. Mūsų gimnazijos šauliai taip pat džiaugėsi svečiais – jaunaisiais šauliais iš Biržų. Į renginį susirinko net 120 organizacijų narių.
    Šventė prasidėjo susipažinimu ir „Kahoot“ viktorina apie Lietuvos istoriją, ateitininkų ir šaulių atsiradimo istorijas. Vėliau, šaulių vedami, visi žygiavo į bažnyčią, kur Šv. Mišias už Lietuvą ir jaunimą aukojo parapijos klebonas kun. Albertas Kasperavičius. Po jų bažnyčios erdvėse vyko misija „Atrask!“, kurios metu jaunimas susipažino su Lietuvos istorijai ir tikėjimui svarbių žmonių, palikusių bendrystės su Dievu – krikščioniško gyvenimo liudijimus, istorijomis. Tai asmenys kelyje į šventumą: kun. Alfonsas Lipniūnas, Adelė Dirsytė, Marija Rusteikaitė, Kazimiera Kaupaitė. Su kunigu, ekonomikos daktaru, kuris klebonavo Pandėlyje ir čia buvo suimtas, Fabijonu Kemėšiu supažindino kun. Albertas Kasperavičius, o apie pašvęstąjį gyvenimą, vienuoliją papasakojo Šv. Kotrynos kogregacijos sesuo Kristina Mikalauskaitė.
    Vėliau ateitininkai ir šauliai žygiavo į miestelio parką prie Gedimino pilies, o nuėję prie paminklo partizanams Gerkonių km. sukalbėjo maldą ir uždegė žvakutes už partizanus.
Grįžę į mokyklą visi sveikino 14-ąjį gimtadienį švenčiantį Roką U., jaunąjį šaulį iš Biržų, žaidė apšilimo žaidimą „Kepam picą“. Vėliau vyko šaulių paruoštas orientacinis žaidimas. Daugiausiai užduočių atlikusi komanda pelnė prizus.
     Šv. Valentino šokiai ir neformalus draugiškas bendravimas užsitęsė dar ilgai.
                                                    Mokytojos Eglė Glemžienė ir Rima Žėkienė

Naktis mokykloje
spacer