Ateitininkų šventė ir apdovanojimai

     Lapkričio 23 d. gimnazijos ateitininkai vyko į Panevėžį. Čia kartu su krašto ateitininkais švęstos kasmetinės Kristaus Karaliaus šventės. Į šventę susirinko didelis būrys krašto kuopų. Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo kunigas, Panevėžio vyskupijos egzorcistas, argentinietis ateitininkas Domingo Avellaneda. Mišių metu studento ateitininko įžodį iškilmingai davė Eglė Raicevičiūtė. Vėliau visi susirinko klausytis kunigo paskaitos apie maldą. Jis akcentavo, jog nuostabu tai, kad malda gali realiai keisti kitus žmones, nes pats Dievas padeda maldoje.
      Vėliau vyko kuopų prisistatymai ir ateitininkų apdovanojimai. Už aktyvią veiklą kuopos paskatintos Aldonos ir Jono Čingų vardo premijomis. Padėką ir premiją parsivežė ir pandėliečiai. Už aktyvią veiklą asmenines premijas gavo ir mūsų kuopos nariai: Veronika B. (IIIg kl.), Gabrielė G. (IIIg kl.) ir Kritijonas G. (IVg kl.).
      Po apdovanojimų vyko net trys protmūšiai. Vienas iš protmūšių buvo skirtas Ateitininkų federacijos 30-mečiui. Visus šventės dalyvius išjudino linksmavakaris su etnografiniu ansambliu ,,Raskila“.
                                                                                                                  Kuopos globėja Eglė Glemžienė

spacer