Sąmoningumo didinimo mėnuo „Be patyčių 2019“

     „Patyčios gali ir turi liautis!” – tokiu šūkiu pradinių klasių mokiniai pradėjo veiklas, skirtas sąmoningumo didinimo mėnesiui ,,Be patyčių 2019“.
      Pirmos klasės mokiniai kalbėjo apie draugystę, aiškinosi, kas yra patyčios. Mažiausieji sukūrė       „Draugystės žiedų pievą“, dainavo.
    Antrokai aptarė patyčių situacijas, išsiaiškino, kuo skiriasi skundimas nuo pagalbos prašymo, diskutavo. Taip pat mokiniai dainavo nuotaikingas daineles, surašė vardus tų žmonių, į kuriuos jie gali kreiptis pagalbos.
      3a klasės mokiniai pristatė ,,Pagalbos draugui“ taisykles, žaidė žaidimą ,,Suvaidink emocijas“, šoko ,,Šiaudų kūlį“. 3b klasės mokiniai visus pakvietė pažaisti žaidimą ,,Susirask draugą“. Mokiniai vieni su kitais pasikeitė draugystės apyrankėmis, perskaitė savo mintis apie džiaugsmą ir jas sudėjo į dėžutę, kurią pavadino ,,Dėl ko verta džiaugti gyvenimu?“
      Ketvirtokai parodė pamokantį, nuotaikingą spektaklį ,,Žiogas stiklinėje“, kuris visiems labai patiko.
Tad mokiniai sutelkė dėmesį į patyčių problemą, siūlė įvairų būdų bei priemonių, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau.

                                                                                  Mokytoja Rima Vilkienė

 

spacer