Antrasis Erasmus + KA2 projekto “Finansinių ir verslumo įgūdžių lavinimas ugdant aktyvų pilietį“(FESAC) partnerių susitikimas Vengrijoje

                           

    2019 m. kovo 25 – 29 d. šešių šalių projekto dalyviai susitiko Diosdi progimnazijoje (Diosdi Eotvos Jozsef Nemet Nemzetisegi Altalanos Iskola es AMI) Diosd mieste, Vengrijoje. Šiame mobilume dalyvavo anglų k. mokytojos Diana Šaltienė, Ala Krasauskienė, Kristina Ruzienė bei keturi III – IV g klasių mokiniai: Arijanda Šerepkaitė, Egidija Lukošiūnaitė, Matas Zemlickas ir Tadas Urbonavičius.
   Vizito metu buvo išrinktas projekto logotipas, mokiniai ir mokytojai buvo įtraukti į įvairiapusiškas veiklas: dalyvavo monetų kaldinimo dirbtuvėse, sužinojo apie Vengrijos piniginius vienetus, tobulino savo verslumo įgūdžius tarptautinėse grupėse įsitraukdami į projekto tema sukurtą stalo žaidimą, panašų į „Monopolį“, mokėsi planuoti šeimos biudžetą ir savo kišenpinigius rengdami kompiuterio taupymo planą, tobulino anglų kalbos komunikavimo įgūdžius pristatinėdami savo veiklas, pritaikė finansines ir verslumo žinias dalyvaudami Vengrijos partnerių organizuojamame žaidime – aukcione. Mokytojų tarptautinė grupė aptarė įvykdytų veiklų rezultatus bei susitarė dėl tolimesnių veiklų kitam susitikimui Ispanijoje.
   Šio vizito metu mokytojai ir mokiniai buvo supažindinti ir su kultūriniu gyvenimu bei praplėtė istorines žinias. Aplankėme Vengrijos Parlamentą, sužinojome apie liaudies amatus, tradicijas, vietinius verslus lankydamiesi Kalocsos paprikos fabrike, šokolado ir saldainių fabrikuose.
                                                                                          Projekto koordinatorė Diana Šaltienė

 

spacer