Saugaus interneto savaitė pradinėse klasėse

       Vasario 4-9 dienomis Pandėlio gimnazijos pradinėse klasėse vyko Saugaus interneto savaitė ,,Saugus internetas – draugiškas internetas‘‘. Šios savaitės šūkis – ,,Kurkime geresnį internetą kartu‘‘. Veiklų tikslas mokyti mokinius saugiai ir atsakingai naudotis interneto teikiamomis galimybėmis ir paslaugomis, atkreipti dėmesį į duomenų apsaugą nuo pavojų, tykančių virtualioje erdvėje.
1-4 klasių mokiniai aktyviai įsijungė į įvairias veiklas. Pirmokai ir antrokai diskutavo apie saugų internetą klasių valandėlėse, žiūrėjo ir aptarė video medžiagą, kalbėjosi apie internetinius žaidimus, mokėsi juos saugiai žaisti.
      Trečiokai dalyvavo lipdinių konkurse ,,Draugiškas internetas‘‘. Geriausi lipdiniai išsiųsti į konkursą, kiti eksponuoti klasėse. Pirmokai taip pat iš plastilino patys nusilipdė mini telefonus. Kompiuterių būrelį ,,Kompiuteris mano draugas‘‘ lankantys pradinukai žinias pasitikrino atlikdami testą ,,Ar esi saugus internete?‘‘, žiūrėjo video filmukus apie draugišką internetą, žaidė kompiuterinius žaidimus.
    Ketvirtokai vyko į miestelio biblioteką, kur dalyvavo netradicinėje pamokoje – konkurse ,,Draugiškas internetas‘‘. Integruotoje anglų kalbos – dailės pamokoje jie piešė plakatus apie saugų internetą, iš siūlų ,,nėrė‘‘ internetinį tinklą.
Renginio ,,Kurkime geresnį internetą kartu‘‘, kurį vedė mokytoja Renata Kiburienė, metu 1-4 klasių pradinukai sukūrė taisyklių – susitarimų rinkinį ,,Mano šeimos naudojimosi internetu susitarimai‘, sprendė kryžiažodį, klausėsi ir dainavo dainelę ,,Internetas‘‘. Naudodamiesi „Kahoot.lt“ programa pradinukai pasitikrino savo žinias apie saugumą virtualioje aplinkoje. Veiklų savaitę vainikavo bendromis jėgomis iš kripinio popieriaus pagamintas metro dydžio ,,Draugiško interneto‘‘ simbolis Meškutis.
          Veiklų nuotraukų video: https://youtu.be/1ITISevu65g 

                                               Saugaus interneto savaitės veiklų organizatorė, mokytoja Renata Kiburienė

   

spacer