Kurkime geresnį internetą kartu!

      2019 vasario 4-8 d. gimnazijoje vyko „Saugesnio interneto savaitė“! „Kurkime geresnį internetą kartu!“ – toks šūkis šiemet sujungė visus, kas dažnai naudojasi internetu. Šiandien mokiniai ir mokytojai nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be kompiuterio, mobilaus telefono ir interneto, nors jų teikiamos galimybės kelia daug grėsmių ir pavojų. Todėl kiekvieną vasario mėnesį visoje Europoje, taip pat ir Lietuvoje, minima Saugesnio interneto diena. Ta proga visą savaitę vykdomos įvairios veiklos, renginiai. Vienintelis būdas apsisaugoti nuo grėsmių internete – pažinti grėsmes ir elgtis protingai.
      Ig klasės mokiniai atliko testus ,, Ar esi saugus internete?“, III bg klasės dalyvavo Saugesnio interneto KAHOOT viktorinoje, IIag klasės mokiniai per valandėlę žiūrėjo filmukus „Kaip teisingai išnaudoti socialinius tinklus?!“ , diskutavo. Savo patirtimi dešimtokai pasidalijo su 5 ir 6 klasės mokiniais. Klaudijus, Simonas, Salvijus (IIag) aiškino penktokams, kaip saugiai kelti nuotraukas į socialinius tinklus, kokių klaidų nedaryti bendraujant „Facebooke“. Kotryna su Samanta ( IIag) vedė klasės valandėlę 6 klasės mokiniams.
    Per anglų kalbos pamokas ( mokyt. A.Krasauskienė) septintokai kūrė plakatus, skirtus Saugesnio interneto dienai, o aštuntokai dirbo su ,,Toontastik“ programėle. Mokiniai, naudodamiesi savo asmenine patirtimi, kūrė video filmukus apie įvairias situacijas internete.
Bibliotekoje buvo parengtas stendas apie saugų elgesį internete.
                                                Visos veiklos integruotos su „eTwinning“ projektu ,, #SID the abc“.

                                                            Užsienio kalbų metodinio ratelio pirmininkė Larisa Tichonova

dav

dav

 

 

spacer