„Karjeros diena 2024“ Rokiškyje ir sėkmės istorija

    Vasario 1 d. IIg, IIIg, IVg kl. mokiniai vyko į renginį „Karjeros diena 2024“, kuris vyko Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijoje.
    Renginį pradėjo gimnazijos direktorė, sveikinimo žodį tarė rajono meras, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas. Visi pasidžiaugė jau tradicija tapusiu renginiu. Studijas aukštosiose mokyklose pristatė visi Lietuvos universitetai ir septynios kolegijos. Paskaitas „Kaip išsikelti tikslus?“ skaitė VDU magistrantai Arina Fitingova ir Ignas Ruseckas. Studijas užsienyje pristatė edukacinė bendrovė ,,Kalba.lt“. Mūsų gimnazistai turėjo puikią progą aplankyti universitetų bei kolegijų stendus, dalyvauti susitikimuose ir užduoti visus rūpimus klausimus apie stojimo sąlygas ir egzaminus.
    Vasario 2 d. IIg ir IIIg kl. mokiniai Pandėlio gimnazijoje susitiko su Žygimantu Meilumi ir klausėsi jo sėkmės istorijos. Žygimantas – Pietų Danijos universiteto (SDU) pirmo kurso studentas. Jis papasakojo apie stojimo į universitetą subtilybes, puikias universiteto auditorijas ir nelengvą pradžią. Verslo vadybą studijuojantis Žygimantas padrąsino tuos, kurie trokšta iššūkių ir nori įgyti platesnį požiūrį į gyvenimą.
                                                                                                 Karjeros specialistė Eglė Glemžienė

 

spacer